Trucks

toonaangevende fabrikant

Bij VA Fabrication BV, de toonaangevende en tevens een van de weinige fabrikanten van vrachtwagenrolkooien, staat veiligheid voorop. Onze rolkooien worden speciaal ontworpen om de inzittende te beschermen die deelnemen aan veeleisende evenementen zoals de DAKAR rally en de Morocco Desert Challenge.

Ons succes begint bij het gebruik van hoogwaardige 25CrMo4-buizen, die met grote zorg worden vervaardigd. Dankzij CNC-machines worden deze buizen met precisie gebogen, waardoor een naadloze pasvorm in de vrachtwagencabine wordt gegarandeerd. De hoge treksterkte van het gebruikte materiaal, gecombineerd met doordacht ontwerp, resulteert in een veilig product.

Gecertificeerde T5 rolkooien zijn niet meer weg te denken bij rallytrucks. Ze zijn ontworpen om de bestuurder, navigator en monteur te beschermen in geval van kantelingen of crashes. Zodra wij een melding krijgen van een crash gaan we zo snel mogelijk de truck en rolkooi inspecteren om te kijken of ons product zijn werk op de juiste manier heeft gedaan. Door dit proces te blijven herhalen doen we veel ervaring op en kunnen we onze rolkooien blijven doorontwikkelen. Ze zijn intussen meermaals op de proef gesteld tijdens zware crashes in de duinen. 

Bij VA Fabrication BV draait alles om veiligheid en succes, dat is de reden dat zoveel teams vertrouwen op onze rolkooien.