Over ons

Over Va Fabrication bv:

VA Motorsport is een bekende naam in de motorsportscene, met een geschiedenis die teruggaat tot 1993. Ons bedrijf, gevestigd in Sint-Oedenrode, staat in de motorsportwereld bekend om zijn veelzijdige aanpak. We produceren rolkooien, maar we prepareren ook race- en rallyauto’s in topvorm tijdens evenementen. VA Motorsport is een begrip geworden voor toewijding en vakmanschap binnen de motorsportgemeenschap. 

In 2021 hebben we bij VA Motorsport een flinke verandering doorgemaakt door de oprichting van VA Fabrication BV, als het zusterbedrijf van VA Engineering BV. Dit nieuwe bedrijf, te vinden op Nijverheidsweg 1A, richt zich volledig op het ontwerpen en produceren van rolkooien. Ons team van toegewijde vakmensen combineren geavanceerde technologie met een ongekende passie voor veiligheid. 

En laten we het hebben over diversiteit. Tegenwoordig gaat VA Fabrication BV veel verder dan alleen rolkooien voor race-en rallyauto’s. We hebben onze expertise uitgebreid naar rolkooien voor (rally) trucks, mijnbouwvoertuigen, militaire voertuigen en andere specials. Onze rolkooien zijn niet alleen veilig en praktisch, maar ook een lust voor het oog. Elke detail wordt met uiterste zorg overwogen, zodat elke coureur, ongeacht het type voertuig of de uitdaging kan vertrouwen op de hoogste mate van bescherming. 

Maar de diversiteit gaat zelfs verder dan alleen het vervaardigen van rolkooien. Het maken van aluminium producten als brandstoftanks, catchtanks, custom carterbeschermingsplaten en buizenwerk als luchtinlaten behoort ook tot ons aanbod. 

VA Fabrication BV vertegenwoordigt de toekomst van veiligheid in de brede automotive- industrie, terwijl VA Engineering BV haar rol blijft spelen in andere facetten van de motorsport. Welkom bij de volgende fase van veiligheid en innovatie in de wereld van auto’s – 

Welkom bij VA Fabrication BV.

onze kenmerken

snelle doorlooptijden

Door ons uitgekiende productieproces zijn we in staat krappe deadlines te halen. Afspraak is afspraak!

iso gecertificeerd

Onze lassers zijn niet alleen KNAF gecertificeerd, maar ook EN ISO 15614 gekwalificeerd. Zowel voor het MIG/MAG als TIG lasproces.

hoogste kwaliteit

Met onze high-tech apparatuur, gekwalificeerde lassers, en het ambitieuze team streven wij altijd naar de hoogste kwaliteit.

Lust voor het oog

Onze producten worden met zorg ontworpen en gefabriceerd. Naast effectiviteit wordt ook gezorgd voor een goede esthetische uitstraling.